U okviru zvanične posete Srbiji, predsednik Republike Jermenije Armen Sarkisjan posetio je danas Naučno-tehnološki park Beograd gde se upoznao sa radom prvog naučno-tehnološkog parka u Srbiji i obišao neke od kompanija članica.

Jermensku delegaciju dočekali su ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd Gordana Danilović Grković.

Armen Sarkisjan obišao je tokom posete i 3D Inovacionu laboratoriju NTP Beograd, dok su svoja inovativna tehnološka rešenja predstavile kompanije: NovelIC, Futuring, PirateArt i Anora.

Kompanije članice NTP Beograd razvijaju veliki broj inovacija u različitim oblastima, počev od sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, preko prehrambrene inustrije, elektronike, pametnih gradova, farmacije, robotike.

Postignuti rezultati pokazuju da se zahvaljujući razvoju ovakvih instrumenta podrške inovacijama i mladim preduzetnicima, značajno može zaustaviti odliv mozgova iz zemlje i stvoriti prepoznatljivo jezgro za razvoj ekonomije zasnovane na znanju.

Predsednik Jermenije nakon toga posetio je i Institut Mihajlo Pupin, koji predstavlja vodeću naučnoistraživačku organizaciju u informacionim i komunikacionim tehnologijama u Jugoistočnoj Evropi.