Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević izrazio je danas zadovoljstvo zbog nastavka saradnje institucija iz Srbije sa kompanijom Net  dragon vebsoft holdings iz Kine.

Na sastanku u Beogradu  nastavljeni su razgovori o osnivanju razvojnog centra, kao i o osnivanju istraživačkog centra sa smeštajnim kapacitetima u Beogradu i Novom Sadu.

Na našim ranijim sastancima govorili smo o tri faze saradnje. Prva bi bili istraživački centri, koji bi za početak bili u Beogradu i Novom Sadu, gde je najveći broj studenata, ali i učenika srednjih škola. Novi Sad nam je važan jer se u tom gradu nalazi Institut Pojas i put na Fakultetu tehničkih nauka, rekao je Šarčević.

Predstavnici Vlade Srbije i naučnih institucija potpisali su 8. oktobra na konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu 12 sporazuma o saradnji.

Između ostalog, ministar Šarčević, ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović i predstavnik kompanije Net dragon vebsoft holdings potpisali su  Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti razvoja i promocije otvorene inovacione platforme.