U okviru projektu Mladi protiv mržnje  u ponedeljak, 12. februara u Beogradu počeo je trening za vršnjačke edukatore u okviru kojih su organizovana predavanja, radionice, kao i diskusije sa predstavnicima relevantnih institucija.

Među gostima bile su i Irena Mučibabić i Milja Krivokuća iz Grupe za obrazovanje manjina, socijalnu inkluziju i zaštitu od nasilja i diskriminacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje su tom prilikom upoznale mlade edukatore sa aktivnostima koje se realizuju kako bi se sprečili svi oblici nasilja.

Ukazano je i na važnost uključivanja svih, ne samo mladih u prevenciju nasilja i zaštiti od njega, ali i zaustavljanju situacija koje su nebezbedne i nasilne.

Diskusija sa budućim vršnjačkim edukatorima otvorila je niz tema koje značajno utiču i na prevenciju nasilja kao što su: vaspitni stilovi roditelja, kompetencije prosvetnih radnika, veštine roditeljstva, saradnja škole i porodice, značaj uključivanja drugih sistema u pojedinim situacijama, vršnjačka podrška, empatija i altruizam.

Trening su organizovali Ministarstvo sporta i omladine u saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije uz podršku OEBS-a Media diversity instituta.

Projekat Mladi protiv mržnje podržala je misija OEBS u Srbiji kroz projekat ,,Borba protiv nasilnog ekstremizma u Srbiji-rano upozoravanje i prevencija“.