Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacija „Petlja“ organizuju konferenciju „Nastava programiranja u srednjoj školi“ koja će se održati u petak, 25.avgusta, 2017 godine sa početkom u 10.00 časova  u Medicinskoj školi na Zvezdari, Veljka Dugoševića bb, Beograd.

Konferencija se organizuje u cilju unapređivanja nastave programiranja u srednjim školama u Republici Srbiji i bolje pripremljenosti učenika za nastavak školovanja iz oblasti računarstva.

Predavači su članovi autorskog tima fondacije Petlja, eksperti iz oblasti programiranja,zaposleni u IT industriji i na fakultetima.

Cilj konferencije je da se prisutni srednjoškolski nastavnici računarstva i informatike upoznaju sa materijalima za učenje programiranja koji su slobodno dostupni na portalu Petlja.org, kao i načinom na koji ti materijali mogu da se koriste u nastavi Računarstva i informatike u gimnazijama u skladu sa važećim nastavnim programima.

Poziv se upućuje svim gimnazijama i srednjim stručnim školama koje realizuju obrazovne profile u kojima je zastupljena nastava programiranja. Preporučuje se da škole delegiraju po jednog nastavnika – predstavnika škole koji će učestvovati u radu konferencije.

Potrebno je da škole prijave nastavnika za učešće putem elektronskog formulara http://upitnici.mpn.gov.rs/index.php/638346?lang=sr najkasnije do utorka 22.08.2017. godine. u 12.00.