Učitelji i odeljenja od 1. do 4. razreda svih osnovnih škola u Srbiji do 16. novembra mogu da se prijave na novi konkurs u okviru programa „Pokrenimo našu decu“.

Konkurs „Pokrenimo našu decu“ otvoren je u okviru istoimenog programa kojim brend Akva Viva kompanije Knjaz Miloš i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, uvode dodatnih 15 minuta svakodnevne fizičke aktivnosti u osnovne škole u Srbiji.

Sve detalje o konkursu možete pronaći na linku http://www.mpn.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/o-konkursi/

Cilj programa je prevencija lošeg držanja, gojaznosti i neaktivnosti kod učenika.

Akva Viva nagradiće 36 odeljenja paketima rekvizita za fizičku aktivnost. Tri prvoplasirana odeljenja, osim paketa rekvizita, osvojiće i vaučere za putovanja za učitelje, kao i sedmodnevnu rekreativnu nastavu, dvodnevni i jednodnevni izlet za sve učenike odeljenja.

Više informacija i prijavni formular nalazi se na sajtu brenda Akva Viva. Proglašenje pobednika biće na Svetog Savu, 27. januara 2019. godine.

Pobednici prvog konkursa „Pokrenimo našu decu“ proglašeni su u januaru ove godine.

Stručni žiri, koji su činili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta i kompanije Knjaz Miloš, odabrao je 36 pobedničkih odeljenja, koja su nagrađeni paketom rekvizita.  Osim toga, tri prvoplasirana odeljenja: iz OŠ “Momčilo Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca (II3, učiteljica Ljiljana Đurović), OŠ “Sava Šumanović” iz Zemuna (III5, učitelj Nenad Pantić) i OŠ “Veljko Vlahović” iz Novog Sada (II1, učiteljica Đurđica Lalić), osvojili su i vaučere za putovanja za učitelje i rekreativnu nastavu i izlete.