Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja održali su sastanak sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u  prosveti kako bi pronašli način da spreče  urušavanje zdravlja nastavnika koji protestuju ispred Vlade Srbije. Sindikati su upoznati sa koracima koje je Ministarstvo preduzelo kako bi rešilo problem oduzetih licenci.

Petar Blagojević je na molbu predstavnika Ministarstva pristao da prekine protest i u ponedeljak dođe na sastanak, kako bi zajednički pokušali da nađu rešenje. U međuvremenu,  Ministarstvo očekuje da dobije mišljenja odgovarajućih institucija u vezi sa daljom zakonitošću postupanja. Nakon što je Blagojević pristao da prekine štrajk, delegacija Ministarstva je posetila Živadina Disića u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, gde mu je  zbog povišenog krvnog pritiska ukazana medicinska pomoć. I njemu su predočene radnje koje je preduzelo Ministarstvo i jasno stavljeno do znanja da Ministarstvo čini sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se problem rešio.

Još jednom apelujemo da su ljudski životi najvažniji, da nema potrebe za štrajkovima i pritiscima, jer je Ministarstvo spremno da pomogne svima, naravno, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.