Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici resornog ministarstva i Senata Univerziteta u Beogradu održali su danas  u Studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“ na Avali radni sastanak posvećen Strategiji razvoja visokog obrazovanja do 2027. godine.

U svim  univerzitetskim gradovima o istom materijalu diskutovaće i Senati drugih univerziteta. Sledeći korak je da se sugestije i predlozi koji su u duhu Strategije uključe u materijal i pripremi za javnu diskusiju, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je najavio da će javna diskusija početi u prvoj polovini oktobra i da će debate biti održane u Beogradu i na Zlatiboru.

Inače, rad na Strategiji obrazovanja i nauke za period od 2020. do 2027. godine, počeo je u junu prošle godine.

Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja počelo je u februaru 2020. godine, u Beogradu i Nišu, stručne konsultacije o okviru za izradu ,,Strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine“, kada je stručnoj javnosti predstavljena oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Nakon toga, početkom juna predstavljen je okvir Strategije razvoja srednjeg obrazovanja i vaspitanja i celoživotnog učenja  do 2027. godine.