Državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Dušan Kićović obišao je danas rekonstruisanu Mašinsko-elektrotehničku školu u Priboju.

Škola izgleda veoma impozantno. Saglasan sam da bez dobrog obrazovanja nema jake države. Ministarstvo prosvete je to veoma dobro razumelo i ulaže u sve obrazovne objekte u Srbiji. U novim kabinetima i uslovima koja im se sada pružaju deca će sticati znanja na efikasniji način, a kasnije će moći da ih i primene i u praksi. Drago mi je da će se dualno obrazovanje i u ovom gradu sa srednjoškolskog proširiti i na visokoškolsko, rekao je Kićović na svečanosti povodom otvaranja škole.

U rekonstrukciju dve pribojske škole – Mašinsko–elektrotehničke i OŠ „Desanka Maksimović“  uloženo je oko 541 milion dinara. Radovi u obe škole su finansirani sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović naveo je da se dosta uradilo u prethodna dva meseca po pitanju poboljšanja uslova u školstvu u toj sredini.

Pre nekoliko dana puštena je u funkciju i kotlarnica koja greje oba školska objekta. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Vlade Republike Srbije, odnosno Kancelarije za javna ulaganja, rekao je on.