Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević obišli su danas obnovljenu Srednje medicinsku školu „Andre Jovanović“ u Šapcu.

Ministar Šarčević izjavio je da Vlada Srbije izdvaja značajna sredstva da se škole u Srbiji dovedu u red i da je za tu namenu prošle godine izdvojeno blizu četiri milijarde dinara.

Ako govorimo da je oko četiri milijarde uloženo samo u 2017. godini, onda vam mogu  reči da je skoro 400 objekata urađeno, rekao je Šarčević u Šapcu.

Šarčević je rekao da se uz obnovu škola ujedno rešava pitanje energetske efikasnosti i digitalizacije.

Kada govorimo o kvalitetu obrazovanja mi smo ravnopravni deo sveta. U nečemu smo čak i napredni. U oblasti digitalizacije i informatike smo čak napredniji od mnogih evropskih zemalja. U digitalnom obrazovanju, takođe, naveo je on i dodao da će se u narednom periodu raditi na kvalitetu visokog obrazovanja i nauke.

Direktorka škole  Biljana Đuknić rekla je da je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije u renoviranje škole uložila oko 55 miliona dinara, a da je škola uložila sopstvena sredstava za nabavku klupa i drugog nameštaja.

Nadamo se da će to motivisati naše učenike da postižu još bolje rezultate. Novo je sve od krova do poda. Stara je jedino naša namera da ostanemo najbolja srednja stručna škola. Trudićemo se da opravdamo sve što je država u nas uložila, kazala je Đuknić.

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je danas da ulaganje u škole i obrazovanje nije potršnja, već ulaganje u budućnost.

On je čestitao Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije što je prepoznalo da je potrebno ulagati u obrazovne institucije.

Ovo je prilika da se zahvalim Vladi Srbije, predsedniku Vučiću što mnogo pomaže Republici Srpskoj. Nedavno smo u Vladi Srbije potpisali sporazume sa 15 lokalnih zajednica da se iz sredstava Republike Srbije renoviraju određeni školski i infrastrukturni objekti, naveo je on.

Medicinsku školu koja je u postupku vrednovanja ostvarila najbolje ocene danas su posetili i savetnik ministra prosvete Srbije Aleksandar Pajić i državna sekretarka Ana Langović Milićević.