Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodelio je danas povelje pojedincima koji su dali doprinos održavanju sportske manifestacije KROS  RTS, koja  je ove godine održana uz maksimalno poštovanje epidemioloških mera.

Čast mi je da na početku svog mandat  uručim priznanja za izuzetne rezultate ostvarene u realizaciji Kupa gradova i Obrazovnog Kruga. Tako razvijamo sportski duh, pre svega, kod učenika, ali motivišemo i Školske uprave, direktore škola, nastavnike da se u uključe u ovaj događaj“, rekao je ministar Ružić.

 Kros je održan u skladu s važećim merama Kriznog štaba Vlade Srbije, ali u formatu koji je objedinio sva tri takmičarska dela, tzv. Kupa gradova.  Održan je i „Obrazovni krug“, učenje na daljinu srpskog, francuskog, nemačkog, italijanskog i rumunskog jezika kao i vlaškog govora, uz pomoć elektronskih alata.

 Kup gradova okupio je blizu 75 hiljada predškolaca, đaka i predstavnika 37 atletskih klubova iz zemlje i srpske dijaspore.

Povelju Dobrila Dobrić, dobili su: Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, prof. dr Miladin Kostić, rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr Zoran Ognjanović, direktor Matematičkog instituta SANU, Nevenka Joksović, profesorka francuskog jezika u OŠ „Branislav Nušić“- Beograd, Zoran Radosavljević, direktor Poljoprivredne škole-Svilajnac , i Borislav Staničkov, dugogodišnji načelnik ŠU Sombor, aktuelni gradski većnik za kulturu i obrazovanje.