Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem sa kojim je razgovarao o mogućnostima za jačanje bilateralnih odnosa dve zemlje u oblasti obrazovanja i nauke.

Srbija veoma ceni sve bolje i bolje odnose sa SAD i zahvalni smo na Vašingtonskom sporazumu koji daje novu dimenziju našoj saradnji i doprinosi ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, rekao je Ružić.

Ističući da je u međudržavnoj saradnji urađeno mnogo u oblasti razmene studenata, univerzitetske saradnje i nauke, sagovornici su se složili da postoji prostor za dalje unapređenje.

S obzirom na trenutnu situaciju u vezi sa pandemijom virusa Kovid19, sagovornici su se složili da je Srbija odgovorila na izazove, kao i da su prethodne investicije u IT sektor i digitalizaciju rada dale rezultate u ovim vanrednim okolnostima.

Život nije stao, država je nastavila da pruža usluge, a obrazovanje je nastavljeno“, rekao je ministar Ružić i pohvalio napore prosvetnih radnika da se nastava održi, kako nijedno dete ne bi ostalo uskraćeno.