Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i prva grupa prosvetnih radnika primili su danas vakcinu protiv KOVID 19, čime je otpočela vakcinacija prosvetnih radnika koji su iskazali interesovanje za imunizaciju.

Ministar je rekao da je danas veliki dan za zajedničku borbu sa korona virusom, koja upravo sveobuhvatnom imunizacijom dobija na dinamici.

Ministar prosvete Ružić prima vakcinu

On je naveo da je obrazovni sistem jedan od najsenzitivnijih delova društva i pozivao sve prosvetne radnike, nastavno i nenastavno osoblje, da se prijave za vakcinaciju preko portala eUprava.

Država brine da vakcina bude dostupna svim građanima. Vakcinacija je civilizavijska tekovina i niko odgovoran ne može da izrazi sumnju u vakcinaciju. Zato je namera da što veći broj ljudi bude vakcinisan, da se vratimo normalnom životu, zaštitimo obrazovanje naše dece i prosvetne radnike, ali i ekonomiju i zdravstveni sistem koji je mesecima prenapregnut“, rekao je Ružić novinarima na Beogradskom sajmu.

Ministar je posebno zahvalio i pohvalio 24 učenika iz tri beogradske srednje medicinske škole, koji volontiranjem pomažu u procesu vakcinacije.

Među profesorima i direktorima koji su danas primili vakcinu su direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović, kao i  Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole i predsednik Društva direktora škola Srbije.

Zadovoljan sam što sam izabrao kinesku vakcinu, apsolutno je sve bilo efikasno odrađeno. Nijednog trenutka nisam imao dilemu da li treba da se vakcinišem“, rekao je Nedić.

Učiteljica Violeta Bulatović iz OŠ „Lazar Savatić“ iz Zemuna

 

Direktor Zemunske gimnazije rekao je da je zainteresovanost kolega velika, i da se u toj školi od 130 zaposlenih, za vakcinu prijavilo njih 100.

Profesor gitare u školi „Davorin Jenko“ Relja Turudić rekao je da se posle vakcinacije oseća odlično, te da nije postavljao pitanje kojom vakcinom će se vakcinisati.

U veselju sam došao da se vakcinišem jer sam onog starog stava, da je bolje sprečiti nego lečiti. Vakcina je više puta spasla svet“, rekao je Turudić.

Vakcinu je primila i učiteljica Violeta Bulatović iz OŠ „Lazar Savatić“ iz Zemuna, koja je pozvala sve kolege da se vakcinišu kako bi se svi što pre vrate u normalno radno okruženje.