Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je sa premijerkom Anom Brnabić Opštinu Vladičin Han i novi vrtić Zvončica.

Ministar Ružić je ocenio da je novi vrtić Zvončica najbolji primer sinergije Ministarstva privrede i lokalne samouprave, koji su za taj projekat izdvojili ukupno 30 miliona dinara, ali i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je učestvovalo u opremanju objekta sa 4,5 miliona dinara.

On je najavio da će biti raspisan tender za dogradnju Predškolske ustanove „Pčelica“ za smeštaj još četrdesetoro dece, jer se u Hanu na listi čekanja, u ovom trenutku, nalazi 110 mališana.

Najavio je i da se početak radova očekuje sredinom oktobra.

„To je lepa vest za Vladičin Han, koji je nekada važio za siromašnu opštinu, a sada je nosilac razvoja u Pčinjskom okrugu“, istakao je on.

Premijerka Ana Brnabić je poručila da će se nastaviti sa povećanjem plata u obrazovnom sistemu i sa izgradnjom dodatnih predškolskih ustanova, uz napomenu da imamo poseban projekat sa Svetskom bankom za ovu vrstu obrazovnih ustanova.