Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišao je danas sa premijerkom Anom Brnabić radove na izgradnji nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Biti danas ovde je velika čast i zadovoljstvo. Svedočimo novoj budućnosti vodećeg fakulteta u Jugoistočnoj Evropi za oblast informacionih sistema i tehnologija, organizacije i menadžmenta“, rekao je ministar Ružić.

Kako je ocenio, interesovanje za upis na FON svake godine raste, jer se očigledno prepoznaje kvalitet izuzetno velikog broja studijskih programa i procenjuje se da će kroz ove studije biti prepoznati kao izuzetno kvalitetan i konkurentan kadar na tržištu rada.

Istakao je da je projekat dogradnje prostora za nastavu i nauku veoma važan, jer će studenti, profesori i naučnici dobiti novi, prošireni kapacitet i nove mogućnosti.

Takođe, poboljšaće se i kvalitet obrazovnog procesa, omogućiće se upis i većeg broja studenata, a nastavnici će dobiti bolje uslove za rad i biti motivisaniji za doprinos razvoju fakulteta“, rekao je on.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će prioritetne oblasti Vlade Srbije i dalje biti zdravstvo i prosveta i najavila investicije u obrazovanje od vrtića do fakulteta. Ona je navela da će nova zgrada FON-a biti završena u roku, 13. novembra.

Podsetila je i da su radovi počeli u martu, nedelju dana nakon proglašenja vanrednog stanja i da nijednog momenta projekat nije zaustavljen, bez obzira na vanredne okolnosti i vanredne finansijske izdatke zbog virusa.