Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa predstavnicima Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS). Na početku sastanka ministar je čestitao Međunarodni dan studenata.

Zajedničkim radom svih  nas nastavićemo da unapređujemo kvalitet visokog obrazovanja u Srbiji. Vi, kao deo akademske zajednice, važan  ste faktor u svim  reformama koje nam predstoje, a treba da doprinesu boljem i kvalitetnijem obrazovanju, a mi ćemo nastojati da vam obezbedimo što bolje uslove. Znanje i talenat koji imate i koje ćete steći uložite da menjate Srbiju i svet nabolje, rekao je  Ružić.

Predstavnici SKONUS-a  naveli su dobru saradnju sa Ministarstvom, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  i istakli  dobru organizovanost visokoškolskih ustanova kada je reč o organizovanju nastave tokom pandemije Kovid -19, naglasivši da se akademska zajednica ponaša odgovorno i poštuje propisane epidemiološke mere.

            Oni su predočili da je potrebno regulisati pravni okvir, kao bi se uredila oblast studentskog organizovanja.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i SKONUS, prema rečima ministra Ružića, nastaviće kao ravnopravni partneri  da zajednički  rade na unapređivanju kvaliteta visokog obrazovanja u Srbiji.