Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa stalnom predstavnicom UNDP u Srbiji Fransis Pikap o nastavku saradnje na zajedničkim projektima sa UNDP, koji su važni za razvoj obrazovanja u Srbiji.

Ministar Ružić je istakao da država ima dobru saradnju sa UNDP i da je njihova podrška uvek bila od velikog značaja za Ministarstvo.

Fransis Pikap je rekla da je preko projekta Obrazovanje za socijalnu inkluziju  obezbeđeno je 13 funkcionalnih domova za smeštaj učenika i studenata sa ukupno 2.620 novih mesta. 

Od toga je 7 domova za smeštaj učenika u Svlajncu, Trsteniku, Kragujevcu, Čačku, Šapcu, Leskovcu, Beogradu, sa ukupno 1.523 novih mesta, kao i 6 domova za smeštaj studenata u Kragujevcu, Subotici, Čačku, Užicu, Paliću i Beogradu sa ukupno 1.097 novih mesta za smeštaj studenata.

Pikap je  ministra Ružića, s obzirom da je i prvi potpredsednik Vlade, upoznala i sa novim zadatkom UNDP u Srbiji, a to je podrška u rešavanju problema depopulacije.