Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Makleod razgovarali su danas o nastavku saradnje i zajedničkim projektima u oblasti obrazvanja i nauke.

Ministar Ružić izrazio je zahvalnost Velikoj Britaniji na podršci digitalizaciji u proteklim godinama.

Spremnost Srbije na polju digitalizacije pokazali smo i brzom reakcijom u obrazovanju u vreme pandemije“, rekao je ministar Ružić.

On je istakao da se pokazalo da škole nisu mesto transmisije virusa, jer se svi u tom sistemu pridržavaju propisanih epidemioloških mera i pojasnio da se uvek reaguje na vreme iz predostrožnosti, u skladu sa preporukama Kriznog štaba.

Značajna je i saradnja sa Britanskim savetom (British council), sa kojim je prošle godine Srbija obeležila 80 godina saradnje u oblasti obrazovanja, engleskog jezika, umetnosti i kulture.

Ponosni smo i na saradnju Ministarstva i Britanskog saveta koja se odvija u okviru projekta 21. vek“, rekao je ministar.

„Škole 21. veka“ je regionalni program za podršku razvoju školskih kapaciteta na zapadnom Balkanu kako bi omogućio svojim učenicima da steknu veštine koje su ključne za pozitivan doprinos kulturi i ekonomiji 21. veka.