Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovao je danas u Palati Srbija dodeli pohvalnica i laptop računara učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mesta na republičkim takmičenjima ili jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima.

Šarčević je zahvalio Fondaciji „Dragica Nikolić“ jer brine o deci i ulaže u talentovane učenike.

Cilj je da napravimo bolji sistem, gde će i mnogi drugi đaci ići vašim stopama, gde  će se ozbiljno učiti. Tako da ćemo stalno usavršavati sisteme učenja i modele, kazao je on.

On je istakao da je jedan od ciljeva Ministarstva da se obezbede novi fondovi za stipendije i dodao da se radi na što boljem povezivanju obrazovanja i privrede.

Cilj nam je da se vaše znanje prvo pokaže u našoj zemlji i zato se trudimo da obezbedimo nove fondove stipendija, rekao je on i ocenio da Republika Srbija ima kvalitetne učenike.

Šarčević je izrazio nadu da će se na ove uspešne učenike ugledati i drugi đaci u Srbiji.

Bivši predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je misija nastavnika ovih učenika ispunjena.

On je rekao i da će država naći način da pomogne mladima i talentovanima.

Predsednica Upravnog odbora Fondacije Dragica Nikolić čestitala je učenicima na ostvarenim rezultatima, kao i njihovim profesorima. Ona je rekla da je za Fondaciju kao darodavca najveća nagrada uspeh i nastavak školovanja ovih učenika.

Svake godine raste broj nagrađenih učenika. Pojavljuju se nove discipline kojima naša deca osvajaju svet. To su istinski pokazatelji na koliko divnih, izuzetnih mladih ljudi Srbija može da se osloni u budućnosti, rekla je ona i dodala da bi o njima trebalo više da se priča u javnosti.