Prva ekonomska škola u Beogradu dobila je danas potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo, donaciju Eurobanke, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević poručio je da je cilj ministarstva da mladi steknu kvalitetno znanje i da imaju izvesnost gde će u budućnosti da se zaposle.

Šarčević je u Prvoj ekonomskoj školi istakao da će u narednom periodu težište posebno biti stavljeno na unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja i na celoživotno učenje kroz obrazovanje odraslih.

Unapređenjem saradnje sa kompanijama poput Eurobanke, poslodavci će dobiti priliku da mlade dobro obuče još u fazi učenja i školovanja kako bi dobili najbolji mogući kadar, rekao je Šarčević.

On je dodao da će država nastaviti da poboljšava uslove rada i kvaliteta nastave u školama i zahvalio Eurobanci na društveno-odgovornom projektu „Škola kao nacrtana za vas“.

U okviru tog projekta puštena je u upotrebu Masterkard kartica „Eurobank Veliko srce“, gde od svake izvršene transakcije ta banka izdvaja određeni deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju učionica i kabineta širom Srbije.

Naša želja je da kroz ovaj projekat sve srednje škole u Srbiji budu po meri učenika, ali i da naši srednjoškolci kroz stručnu praksu i predavanja, svoja znanja o bankarstvu steknu iz prve ruke, od zaposlenih u Eurobanci, izjavila je predsednica Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović.