Ministar  prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif istakli su danas da su zadovoljni načinom na koji se u Srbiji realizuje projekta „Škola za 21. vek“.

Reč je o regionalnom programu Britanskog saveta za podršku razvoja kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana čiji je cilj da učenici unapredili digitalne veštine i stekli veštine koje su od suštinskog značaja za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. veka.

Šarčević je naveo da postoji kontinuirana dobra saradnja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa Britanskim savetom.

Ministar prosvete kazao je da je nedavno posetio Triniti koledž u Kembridžu, a sagovornici su se saglasili da je u toj instituciji zapažen uspeh studenata iz Srbije.

Sastanku su prisustvovale i pomoćnica ministra prosvete za osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković,  savetnica ministra za digitalizaciju Biljana Marić, kao i direktorka Britanskog saveta za Zapadni Balkan Kler Sirs.