Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa generalnom direktorkom Direktorata za demokratiju Saveta Evrope (SE) Snežanom Samardžić Marković o izazovima u procesu reforme obrazovanja u Srbiji.

Ministar Šarčević istakao je da za Ministarstvo prosvete uređenje sistema obrazovanja na prvom mestu i da su za dve godine usvojeni brojni zakoni, od kojih je većina sistemskih.

Promena finansiranja visokog obrazovanja nam je poslednja mera da promenimo ono što, između ostalog vodi ka snižavanju kvaliteta i kriterijuma…Mnoge smo stvari učinili vidljivim. Dizajnirali smo sistem od predškolskog obrazovanja do visokog i nauke. To je veliki posao za kratko vreme, ocenio je on.

Snežana Samardžić izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakla je da će za sve napore koje ulaže Ministarstvo i dalje imati  podršku Saveta Evrope.

Sastanku su prisustvovale i državna sekretarka Anamarija Viček, pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković i savetnica ministra Tatjana Cvetkovski.