Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas renovirane prostorije Stomatološkog fakulteta u Beogradu i istakao da je to dobar primer rukovođenja visokoškolskom ustanovom.

On je rekao i da je za poslednje tri godine u renoviranje tog fakulteta uloženo oko 500 miliona dinara.

I dalje je u toku faza razvoja i gradnje. Nabavljena je i oprema i sve ono što popravlja kvalitet nastave i učenja na ovom, zaista prestižnom fakultetu. Studenti imaju izuzetno dobre uslove za rad, kao i dobar nastavni kadar. Ovo je na ponos Univerziteta u Beogradu, dodao je Šarčević.

Ministar je podsetio i na inicijativu da  izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju Univerzitet u Beogradu dobije status ustanove od nacionalnog značaja.

Dekan fakulteta Miroslav Vukadinović rekao je da je zadovoljan tempom kojim se radi na adaptaciji Stomatološkog fakulteta

Mi očekujemo da ćemo sledeće godine u ovo doba i završiti i ovaj istraživački  centar. Sve to je oko 4.500 kvadrata korisnog prostora. Ovo je 96 odsto finansirano iz sopstvenih sredstava fakulteta, kazao je on.

U okviru sprovedenih radova, između ostalog, urađena je adaptacija i rekonstrukcija ulaznog hola i amfiteatra ukupne površine 500 metara kvadratnih i izgrađen i opremljen novi objekat od 500 metara kvadratnih u kome se nalaze biblioteka i vežbaonica.

Prošle godine započela je i izgradnja Stomatološkog istraživačkog implantološkog centra sa korisnim prostorom od oko 4.500 metara kvadratnih.