Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Kladovu u čiju je rekonstrukciju i sanaciju iz Kancelarije za javna ulaganja uloženo 135 miliona dinara.

Ministar je novinarima izjavio da je tokom svog mandata obišao više od 80 odsto opština u Srbiji i obrazovnih ustanova na lokalu.

Uslovi za sve učenike i nastavnike, za njihovo učenje i rad, moraju da budu svuda jednaki. Kao Vlada Srbije i Ministarstvo za ove dve godine, od kako sam ministar, obnovili smo više od  870 objekata u šta je uloženo više od 17,5 milijardi dinara, rekao je ministar.

On je dodao da je u toku ove godine za sanaciju i nove objekte uloženo više od 300 miliona evra, dok je za 2019. godinu planirano 400 miliona evra.

Kada je reč o OŠ „Vuk Karadžić“ i Srednjoj školi u Kladovu, koju je ministar ranije danas obišao, Šarčević je rekao da ga raduje što je u tim školama dobar pedagoški rad.

Prate sve novine koje reforme obrazovanja nude, razmišljaju o mreži škola i dualnom obrazovanju, rekao je Šarčević.

Zamenik predsednika Privremenog organa Opštine Kladovo Saša Nikolić rekao je da je ta opština za opremanje OŠ „Vuk Karadžić“ obezbedila ove godine 4 miliona dinara.

Motiv za ulaganje bila nam je želja da deca i nastavnici imaju adekvatne uslove za rad. Hvala Vladi Srbije i predsedniku Republike što prepoznaju značaj lokalnih samouprava i potreba u njima,  kazao je on.