Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Kuli sa članovima Aktiva direktora o opremanju obrazovnih ustanova, uvođenju novih digitalnih učionica, kao i novoj mreži škola.

Aktivu direktora sam saopštio sve detalje u vezi sa daljom digitalizacijom u procesu obrazovanja i opremanja ustanova. Između ostalog, sprema  se još 8.000 digitalnih učionica i kvalitetnija mreža škola, kazao je ministar nakon obilaska OŠ „Vuk Karadžić“ u Crvenki.

Šarčević je novinarima rekao da nova mreža škola i ustanova ne znači gašenje škola već bolje uslove za rad kroz uvođenje jednosmenskog rada.

Takav oblik rada donosi novi kvalitet i stvara uslove da učenici steknu nove veštine, naveo je on.

Šarčević je istakao i da su škole u ovoj opštini visoko ocenjene na eksternoj evaluaciji, što je dokaz da u njima rade vrlo ozbiljni i obučeni ljudi.

Naročito je bio impresivan čas robotike u školi u Ruskom Krsturu…To su sve one dobre stvari koje se dešavaju u našoj prosveti u poslednje vreme i naši nastavnici su uhvatili korak sa vremenom, ocenio je ministar.

Direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ Nataša Đerić zahvalila je ministru Šarčeviću jer je došao da vidi šta je urađeno na  školskoj zgradi u okviru projekta Modernizacija škola.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da je sa ministrom prosvete razgovarao o novim projektima i dodao da je poslednja investicija, koju je finansirala Evropska investiciona banka u saradnji sa ministarstvom, iznosila oko 10 miliona dinara.