Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa direktorkom Unicefa u Srbiji  Redžinom de Dominićis o dosadašnjim aktivnostima ministarstva i nastavku procesa reforme obrazovanja.

Ministar je rekao da će biti nastavljena reforma svih nivoa obrazovanja, od predškolskog do visokog i da predstoji rad na Strategiji obrazovanja do 2030 godine.

On je istakao da se, između ostalog radi na Predlogu zakona o finansiranju visokog obrazovanja, kao i na zakonu koji će urediti uvođenje dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju.

Ministar je najavio i da zbog postojanja deficita određenih kadrova u nastavi predstoji „redizajniranje kurikuluma“.

 Matematičari, na primer lako prelaze u IT, jer su kurikulumi takvi. Moramo kada je matematika u pitanju da definišemo drugačiji kurikulum. Predlog je i da učiteljski fakulteti postanu pedagoški kako bi se na njima školovali oni koji bi predavali u petom i šestom razredu osnovne škole, kazao je Šarčević i dodao da bi se time ostvarile određene uštede .

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković.