Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorima Alžira, Maroka i Tunisa o mogućnostima proširenja obrazovne i naučne saradnje tih zemalja i Srbije. 

Šarčević je sagovornicima ukazao na kvalitet visokoškolskih ustanova u Srbiji o čemu svedoči i rangiranje na prestižnoj Šangajskoj listi.

On je naveo da je jedan od ciljeva Ministarstva veća internacionalizacija obrazovanja i dodao da će se fond za stipendije za inostrane studente vremenom uvećati, kao i broj programa koji se nude.

Srbija je pridruženi član Međunarodne organizacije Frankofonije i namera nam je da uvedemo i programe na francuskom jeziku, naveo je ministar.

Ambasadori Tunisa, Alžira i Maroka Sejf Ala RežebAbdelhamid Šebšub i  Mohamed Amin Belhaž istakli su da je kvalitet obrazovanja i nauke u Srbiji dobro poznat u svetu.

Oni su izrazili zainteresovanost za programe stipendiranja inostranih studenata „Svet u Srbiji“ i „Studiraj u Srbiji“.

Ambasador Maroka naveo je da bi uvođenje programa na francuskom jeziku za strane studente ojačalo saradnju Srbije i Maroka i drugih frankofonih zemalja.