Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas tokom obilaska  obrazovnih ustanova u opštini Lučani  da se reforme u obrazovnom sistemu Srbije nastavljaju.

Reforme u obrazovanju idu svojim tokom. Mnoge novine očekuju škole u Srbiji. Neke od njih su posebno zanimljive roditeljima, kao što su novi modeli ekskurzija i novi modeli đačkih zadruga, rekao je ministar novinarima.

On je dodao i da predstoje veliki poslovi kada je reč o digitalizaciji, ali i ulaganja u opremu škola i infrastrukturu.

Jedinica za upravljanje projektima uspela je da za godinu dana više od 70 objekata koji su u stanju propadanja dovede u funkionalno stanje, naveo je ministar i dodao će u 2019. godini biti završena još 33 projekta.

Ministar prosvete obišao je danas i  Srednju školu „Dragačevo“ u Guči, kao i OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima u koju je, kako je rekao,  uloženo oko milion evra.

Tamo imamo velika ulaganja. Rade se instalacije, energetska efikasnost zgrade…U školi u Kotraži takođe smo videli šta su elementarni zahtevi. A to je školska kuhinja i oprema u okviru fiskulturne sale, kazao je Šarčević.

Predsednica opštine Vesna Stambolić rekla je da je sa ministrom razgovarala o izgradnji sporske sale u Lučanima.

Završetak sportske sale u Lučanima je sasvim izvestan i siguran. Dobili smo i  instrukcije i sugestije od ministra kada je reč o dualnom obrazovanju u vezi promene nekih profila. Imali smo priliku da razgovaramo i o svemu što je važno za naše škole, kazala je ona.