Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević razgovarao je danas sa generalnim direktorom Saveta za tehnološko obrazovanje u Libiji Adelom Redžepom Alijem o obrazovnoj i naučnoj saradnji dve zemlje.

Šarčević je rekao da je cilj Ministarstva da se poveća broj stranih studenata u Srbiji  i uspostave  bolji uslovi za njihove studije.

On je sagovornike informisao da je objavljen katalog „Studiraj u Srbiji“ u kome su predstavljeni svi programi na engleskom jeziku, kao i programi za nastavu na srpskom koji stranim studentima omogućavaju učenje srpskog jezika.

Postoji i druga mogućnost, a to je program „Svet u Srbiji“ u okviru koga Srbija stipendira strane studente u Srbiji, kazao je Šarčević.

Generalni direktor Saveta za tehnološko obrazovanje u Libiji Adel Redžep Ali naveo je da u Srbiji ima 400 studenata iz Libije ali da bi taj broj mogao biti veći zbog velikog interesovanja koje postoji među libijskim studentima.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Viktor Nedović i pomoćnica ministra prosvete za međunarodnu saradnju Marija Kuzmanović.