Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je tokom obilaska „Zubotehničke školu „Beograd“  da će u narednom periodu fokus ministarstva biti na srednjem stručnom obrazovanju.

Kada je reč o reformi srednjeg obrazovanja mnogo toga je urađeno. Reforma gimnazija ide svojim tokom, kao i projekat državne mature. Zadovoljni smo dualnim modelima školovanja. Sada ćemo se više baviti srednjim stručnim obrazovanjem, rekao je ministar tokom razgovoru sa direktorom škole Tomislavom Alavanjom i zaposlenima.

On je rekao da će Ministarstvo nastojati da poveća ulaganja u opremu obrazovnih institucija.

Direktor škole Tomislav Alavanja rekao je da je Zubnotehnička škola „Beograd“ jedinstvena škola koja ima profil zubni tehničar i stomatološka sestra.

Ideja nam je da budemo reprezentativna škola u zemlji i regionu. S obzirom da na tržištu rada postoji potreba za zubnim tehničarima potrebno je da se za sledeću godinu povećaju kapaciteti upisa, rekao je on.

Škola obezbeđuje i obrazovanje odraslih kroz prekvalifikaciju, kao i stomatološke usluge građanstvu. Škola u svom sastavu ima polikliniku, a sa pacijentima rade stomatolozi dok im maturanti pomažu.