Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je važno da se poveća broj učenika u gimnazijama.

Važno je da se poveća obuhvat onih koji idu u gimnazije. Mi smo uspeli da obuhvat povećamo za 6 odsto u odnosu na period od pre četiri godine, rekao je ministar tokom današnje  posete Petoj beogradskoj gimnaziji  u kojoj postoji odeljenje učenika nadarenih za biologiju i hemiju.

Ministar je najavio da je plan da se naredne godine u nekim gimnazijama formiraju odeljenja za nadarene za društvene nauke.

On je rekao da je cilj izbornosti da učenik do trećeg razreda srednje škole može da razmišlja šta je to što ga zanima.

Šarčević je ocenio da se obrazovanje u Srbiji menja na bolje i da tome, između ostalog, svedoči uvođenje odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku, kao i nadarenih za prirodne nauke. 

Ministar je danas u Petoj beogradskoj gimnaziji razgovarao sa predstavnicima Stručnih veća, timova škole, predstavnicima Učeničkog parlamenta i Saveta roditelja i  obišao kabinete za biologiju, hemiju i fiziku i razgovarao sa učenicima nadarenim za biologiju i hemiju.