Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je danas  nagrade rukovodiocima šest školskih uprava – Kragujevac, Jagodina, Zaječar, Ranilug, Novi Sad i Sombor – koje su se posebno istakle na Krosu RTS-a „Kroz Srbiju“.

Kako je rečeno, na trci za koju je ministar dao znak za početak, 11.maja, u 132  mesta trčalo  je 485.140 predškolaca i đaka, što je 60 odsto te populacije.

Šarčević je rekao da je cilj da se naredne godine još više motivišu Školske uprave, direktori škola, nastavnici i đaci kako bi ova sportska manifestacija imala više učesnika.

Ministru Šarčeviću danas je uručena povelja „Dobrila Dobrić“ i Zlatno znamenje za nemerljiv i kontinuirani doprinos u razvoju Krosa RTS-a.

Volonter godine Krosa RTS-a je Zoran Radosavljević, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole „Svilajnac“, koja je organizovala Kamp RTS-a i Sportskog saveza Srbije, a na kome su učestvovala naša deca iz 10 evropskih zemalja.

Radosavljević je nagrađen Poveljom „Dobrila Dobrić“ i Zlatnim znamenjem, najvećim priznanjem Krosa RTS-a.

Dobitnici povelje „Dobrila Dobrić“ su Gordana Stepić, iz Ministarstva prosvete koja je autor Obrazovnog kruga i Aleksandar Rajevac, generalni direktor Valjevske pivare koja već pet godina podržava Kros RTS-a.

Za kreativan rad na obrazovnim radionicama Kampa „Svilajnac 2018“ nagrađena je  Gordana Mijailović, profesorka i direktoraka Visoke škole za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ iz Sremske Mitrovice.

Nagrađeni su i autor vizuelnog identiteta Obrazovnog kruga Marko Šerer, kao i najuži tim Ministarstva prosvete koji je bio zadužen za realizaciju 28. Krosa RTS-a.