Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević održao je sastanak sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer-Kam (Alona Fiser-Kam) i bivšim ministrom prosvete u toj zemlji Šai Piron (Sai Piron). Ministar je ovom prilikom izjavio da se u Srbiji uvodi digitalizacija od najranijeg uzrasta, da je izvoz IT sektora veoma zastupljen kao i da se mnogo ulaže u tehnološke parkove.

Želimo da u narednom periodu unapredimo saradnju između naših zemalja i vrlo nam je interesatno otvaranje škola za direktore i njihov dalji razvoj. Mi forsiramo u našoj zemlji matematiku, IT, jezike, ali i umetničke škole, istakao je ministar Šarčević.

Šai Peron izrazio je želju za razmenom studenata u godina pred nama, ali i podsetio da oni u poslednje vreme mnogo polažu u učenje ,,izvan kutije,, kako u srednjoj školi tako i na fakultetima. Delegacije su se složile da je potrebno ulaganje u razvoj inkluzivnog obrazovanja.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Viktor Nedović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, doc. dr Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, dr Saša Lazović, pomoćnik ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem.