Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolinijem o saradnji dve zemlje u oblasti obrazovanja i zastupljenosti francuskog jezika u školama u Srbiji.

Šarčević je rekao da Ministarstvo posvete insistira na kvalitetnim modelima učenja i dodao da dvojezična odeljenja, osim u gimnazijama, postoje i u srednjim stručnim školama.

Prema njegovim rečima, osim toga, centar u Tršiću predstavljaće dobru priliku za afirmaciju ne samo francuskog, već i drugih jezika i kultura.

Ambasador Francuske je podsetio da je Srbija postala pridružena članica Međunarodne organizacije Frankofonije.

Za nas je od suštinskog značaja sve što je u vezi sa očuvanjem francuskog jezika, kazao je on i ukazao na značaj bilingualnih odeljenja u Srbiji.

Mondolini je čestitao ministru na prijemu Srbije u punopravno članstvo Cerna, kao i na punopravnom učešću u programu Erazmus plus.

On je rekao da je za Francusku Srbija važan naučni partner i ukazao na značaj francusko srpskog programa „Pavle Savić“.

Sastanku u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prisustvovali su: državni sekretari Vladimir Popović, Ana Langović Milićević i Anamarija Viček, pomoćnica ministra Vesna Nedeljković, kao i posebni savetnik ministra Aleksandar Pajić.