Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar obrazovanja Republike Belorusije Igor Karpenko razgovarali su danas u Beogradu o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti obrazovanja.

Na sastanku u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je istaknuto, da su već uspostavljeni mnogi direktni kontakti između obrazovnih institucija ove dve zemlje.

Ministar Šarčević  je rekao da je tokom posete Belorusiji imao priliku da se upozna sa obrazovnim sistemom te zemlje i da su mu se dopala mnoga rešenja, pre svega, u oblasti visokog obrazovanja.

Ministar Karpenko ocenio je da današnja poseta nije samo zvanična već i prijateljska poseta jer  postoji bliskost dva naroda po duhu, veri i mentalitetu.

Naša poseta i sutrašnja poseta našeg predsednika Aleksandra Lukašenka podsticaj je za razvijanje veza između univerziteta, rekao je on.

Sastanku su prisustvovali državni sekretari u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Ana Langović Milićević i prof.dr Vladimir Popović, pomoćnici ministra doc. dr Bojan Tubić i prof. dr Viktor Nedović.