Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević  i direktorka Britanskog saveta za Srbiju i Zapadni Balkan Kler Sirs potpisali su danas Sporazum o saradnji Ministastva i Britanskog saveta. Sporazum obuhvata saradnju u sledećim oblastima: reforma stručnog obrazovanja, ključne veštine i kompetencije za život, upotreba tehnologije u obrazovanju, preduzetništvo među mladima i preduzetničko učenje, nastava i učenje engleskog jezika, međunarodna saradnja i međunarodni standardi.

Sporazum je potpisan na otvaranju konferencije Međunarodni dijalog o obrazovnoj politici- smanjenje digitalnog jaza na kojoj su učestvovali  ambasador Velike Britanije u Republici Srbiji Denis Kif i ministri obrazovanja Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. ”Kroz dijalog i razmenu iskustava može doći do novih mera obrazovne politike koje će voditi višem stepenu znanja i veština učenika i studenata potrebnih za učešće na digitalnom tržištu rada”, poručio je ministar Šarčević na otvaranju sastanka.

Međunarodna konferencija je uvod u sajam ”Nove tehnologije u obrazovanju 2017.”posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija na svim nivoima obrazovanja, koji će četvrti put biti održan u Beogradu od 9. do 11. februara.