U okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koji Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje uz pomoć zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj,  15. aprila 2019. godine u prostorijama Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu održan je Stručni skup sa temom Planiranje i izgradnja objekata namenjenih predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Republici Srbiji“. Na skupu su učestvovali predstavnici lokalnih samouprava, predškolskih ustanova i projektanti iz velikog broja opština i gradova Republike Srbije.

Arhitekta Jure Kotnik, konsultant Svetske banke iz Slovenije prezentovao je savremene tendencije iz ove oblasti i prikazao različite mogućnosti u procesu projektovanja ustanova za ove namene.

Skup je istakao važnost učestvovanja investitora u svim aktivnostima od planiranja, projektovanja, izgradnje i kasnije eksploatacije objekata, a ukazano je i na ključne aspekte pri primeni novog pravilnika. Takođe, učesnici su upoznati i sa primerima dobre prakse u izgradnji objekta namenjenih predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Republici Srbiji.