Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane škole, udruženja i pojedince da se i ove godine uključe u svetsku manifestaciju „Nedelja kodiranja“ koja će se održati između 15.-23.oktobra 2016.godine.

Nedelja kodiranja je pokret koji promoviše programiranje odnosno kreiranje putem kodiranja i pokrenuta je 2013.godine otkada je velikom brzinom postala popularna u celom svetu a samo 2015.godine 46 zemalja je uzelo učešće u EU Nedelji kodiranja- sve EU zemlje članice plus Island, Norveška, Švajcarska, Albanija, Makedonija, Srbija, Turska, Australija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Kina, Južna Koreja, Moldavija, Maroko, Tajvan, Tunis, Ukrajina i Sjedinjene Američke države.

Srbija je od samog uključivanja pokazala veliko interesovanje i uspeh.

EU Nedelju programiranja vode volonteri. Jedan ili nekoliko ambasadora Nedelje kodiranja koordinišu inicijativu u svojoj zemlji i zainteresovani pojedinci mogu da se prijave d apostanu ambasadori. Svako može da kreira svoj događaj i doda ga na mapu codeweek.eu. Više informacija o organizaciji i registraciji događaja možete naći na http://events.codeweek.eu/.

Sve dodatne informacije o događaju, možete pronaći na vebsajtu manifestacije http://codeweek.eu/ .

Iskoristite uputstva i materijale koji su dostupni na http://codeweek.eu/resources/

MPNTR preporučuje školama, udruženjima i pojedincima  učešće u ovom projektu, popularizaciju razvoja algoritamskog načina mišljenja i učenja programiranja! Hajde da i ove godine budemo među najboljima!