Pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić učestvovala je na Svetskom kongresu preduzetnika koji je u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma održan u Zagrebu od 4. do 7. decembra.

U okviru panel diskusije o nacrtu teksta „ Deklaracija o  ulozi preduzetništva u globalnom razvoju“ Gabrijela Grujić je predstavila dosadašnja postignuća i izazove dualnog i preduzetničkog obrazovanja u Republici Srbiji.

Učesnici kongresa su pojedinci posvećeni kreiranju platoforme u obrazovanju u cilju promocije značaja, svrhe i kulture preduzetništva, razvoja preduzetničkih kompetencija kao podrške kvalitetnom ekonomskom razvoju i predstavljanju preduzetništva kao nezamenljive poluge ekonomskog razvoja i rešavanja aktuelnih problema u svetu.

Između ostalog, diskutovalo se i o globalnoj i međunarodnoj saradnji, o robotici, inovacijama, klimatskim promenama kao i o značaju ljudi u ekonomskim procesima, i ostalim temama koje se odnose i utiču na razvoj ekonomije i čovečanstva u celini.

Ovaj kongres pridružuje se i naporima za ostvarenja Ciljeva održivog razvoja UN do 2030. godine.