Takmičenje „Falling Walls Lab Belgrade“ će ove godine zbog pandemije izazvane korona virusom biti održano virtuelno.

 U saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd i Univerzitetom u Beogradu, DAAD Informativni centar organizuje četvrti „Falling Walls Lab“ u Srbiji kao inovativnu platformu za predstavljanje istraživačkih projekata u rangu naučnog proboja u svim naučnim disciplinama. Pre takmičenja, učesnici će moći da prate i besplatnu ekskluzivnu radionicu „Science Communication, koja će, takođe, biti organizovana virtuelno.  

„Falling Walls Lab Belgrade“ namenjen je studentima, istraživačima, naučnicima  (osnovne, master, doktorske i postdoktorske studije) i preduzetnicima. Svaki učesnik ima zadatak da u tri minuta predstavi svoju ideju ili projekat i „ubedi“ lokalni žiri u inovativnost svoje zamisli. 

Pobednik „Falling Walls Lab Belgrade“ biće nagrađen učešćem u finalnom takmičenju „Falling Walls Lab“, koji će biti održano u Berlinu 8. novembra i prisustvom na „Falling Walls“ konferenciji 9. novembra 2020. godine.

Aplikacije za učešće na „Falling Walls Lab Belgrade“ šalju se  na www.falling-walls.com/lab do 17. aprila 2020. godine.

Predstojeći događaj najavljuje i odgovarajući  poster , a za sve dodatne informacije možete da kontaktirate DAAD informativni centar Beograd (info@daad.rs) .