Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu pobedili su na takmičenju analize studije slučaja  koje je organizovala Londonska škola ekonomije (LSE).

Ekipu su činili studenti treće i druge godine, koji studiraju na međunarodnom programu Londonske škole ekonomije „Ekonomija i finasije“, na Ekonomskom fakultetu u Beogradu – Aleksa Antić kapiten tima, Ksenija Đikanović, Veljko Petrović i Matija Popović. Oni će učestovati i na velikom međunarodnom takmičenju u izradi studije slučaja „UK International Case Competition“.

Takmičili smo se u rešavanju studije slučaja mađarske kompanije sokova ,, Simon Juice koji su imali neočekivan rast tokom epidemije Kovid 19 zbog specifičnog modela poslovanja. Od nas su tražili rešenje kako da se održi taj rast i nakon završetka pandemije“, rekao je Aleksa Antić.

Prvi deo takmičenja bio je podeljen u četiri grupe. Tim Ekonomskog fakulteta bio najbolji u svojoj grupi. U finale su ušle četiri ekipe, a dve pobedičke  osvojile su novčanu nagradu i priliku da predstavljaju LSE na najvećem takmičenju u rešavanju studija slučajeva u Velikoj Britaniji. Na takmičenju koje je održano putem Zoom-a, učestvovala su 33 tima studenata koji studiraju na LSE ili na nekom od partnerskih univerziteta. Žiri su činili direktori najvećih konsultantskih kuća u Londonu.