Više od 200 učenika završnih razreda i njihovih profesora iz srednjih škola sa područja Školske uprave grada Niša prisustvovalo je Anti-korupcijskom času koji je održan 11. decembra 2019. godine u Ekonomskoj školi u Nišu.

O svim aspektima korupcije, kako da je prepoznaju, kome da prijave, kao i prevenciji od ove štetne društvene pojave sa učenicima i njihovim nastavnicima razgovarali su tužioci, policajci i sudije koji se svakodnevno bore protiv korupcije, predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije kao i predstavnici nevladinih organizacija.

Ovaj, treći po redu, edukativni čas organizovan je u okviru aktivnosti projekta Prevencija i borba protiv korupcije koji finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom pravde Republike Srbije i Republičkim javnim tužilaštvom i deo je kampanje za podizanje javne svesti o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije.

Antikorupcijskom času prisustvovali su i Dragan Marinčić i Mirjana Vlahović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo, direktor Ekonomske škole Dragan Aleksić i drugi.

Antikorupcijski časovi održani su u Kraljevu, Novom Sadu i Nišu, a naredni će biti održan 17. decembra 2019. u Poljoprivredno-hemijskoj školi u Obrenovcu.

Više informacija o projektu:
www.protivkorupcije.rs