Pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić govorila je u Čačku na „Promociji nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja“ koja je održana u prostorijama Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ 11. juna 2019. godine

Tim ministarstva je promišljao kako treba da izgleda platforma obrazovanja koja će da odgovori adekvatno na potrebe kompanija u 21. veku i kreirao je platformu koja će mlade učiniti zapošljivim odmah nakon obrazovanja, rekla je ona.

Prema njenim rečima, znanje vredi ako postoji veština upravljanja znanjima, a ta veština se stiče u realnom radnom okruženju.

Ono što je najvažnije od svega je to što vam dualno obrazovanje daje mogućnost izbora. Poruka dualnog modela obrazovanja je ‘ja znam šta radim‘“, rekla je Grujić.

Događaju su prisustvovali predstavnici škola, među kojima su učenici srednjih škola, predstavnici Privredne komore Srbije, lokalne samouprave i predstavnici kompanija iz Moravičkog okruga.

Na otvaranju skupa, prisutnima su se obratili i  gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović i predstavnica Regionalne privredne komore Čačak Gorana Tanasković.

Na skupu koji je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavljeni su i pravilnici, standardi karijernog vođenja i savetovanja i Nacionalni okvir kvalifikacija.