Pre nekoliko dana Dom učenika srednjih škola  „Patrijarh Pavle“  u Beogradu  pretvoren je u izolaciju za naše građane koji su došli letovima iz Pariza i sa Kipra. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovalo je sve da se Dom učenika pretvori u sigurni dom sa kvalitetnom ishranom  za naše građane, koji su doputovali iz inostranstva.  

Direktor doma učenika, Saša Rokvić kaže da su ljudima koji su smešteni ukupno njih 345,  dan nakon dolaska, predstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje i iz Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ uzeli uzorke za testiranje na korona virus. Sada se čekaju rezultati.

Prostorije gde borave ljudi koji su u izolaciji , kao i hodnici, već su dva puta dezinfikovani od strane Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Na samom ulazu u dom, korisnici  koji su u izolaciji su dobili sva zaštitna sredstva koja su im neophodna, Takođe, dobijaju tri obroka dnevno, a naši volonteri im nabavljaju sve što im je neophodno iz prodavnica i apoteka.  Putem razglasa ih obaveštavamo o svim aktuelnim stvarima koja se dešavaju – kaže Rokvić i dodaje da su građani koji su smešteni u Domu veoma dispilonovani i shvataju ozbiljnost cele situacije.

Sada je pravo vreme, kako kaže Rokvić,  da pokažemo koliko smo složni i koliko možemo da pomognemo u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Svi mi koji smo zaposleni u domu, ujedinjeni smo u tome da sada treba da pomognemo koliko god da možemo i da stavimo našu ustanovu na raspolaganje državnim organima – kaže Rokvić.