Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovao je danas svečanom otvaranju sportske hale u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Surdulici.

Svečanosti su prisustvovali i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić,  predsednik Skupštine opštine Surdulica NovicaTončev, predsednica opštine Aleksandra Popović i direktor škole Vladica Nikolić. Ovim povodom uručene su i Svetosavske nagrade najboljim učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola.

Ministar Mladen Šarčević rekao je da je podrška deci i njihovim porodicama tokom ranog detinjstva jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije.

U skladu sa tim, danas, na zadovoljstvo svih nas, otvaramo sportsku halu u vašem kraju. Projekat izgradnje sportske hale, površine 2500 metara kvadratnih, realizovan je uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i opštine Surdulica i sam projekat vredan je 150.000.000 dinara. Sportska hala sa univerzalnom dvoranom, opremljena je najsavremenijom opremom, i raspolaže sa 800 sedišta za posetioce, namenjena je za organizaciju svih sportskih manifestacija, rekao je Šarčević.

Direktor Osnovne škole”Jovan Jovanić Zmaj” Vladica Nikolić ocenio je da je ovaj sportski objekat od vitalnog značaja za školu i čitavu opštinu.

Predsednik Skupštine opština Surdulica Novica Tončev izrazio je zadovoljstvo što je mladim ljudima obezbeđena savremena hala.

Verujem da ćemo zajedno proslavljati samo pobede. I školske i sportske, izjavio je Novica Tončev.