Predškolska ustanova „Naše dete“ iz Vranja otvorila je svih osam vrtića 11.05.2020. godine. Ustanova ima 1.800 dece upisane u celodnevni boravak, a prijavljen je dolazak 500 mališana, dok je od početka nedelje dolazilo između 120-130 dece.

Četiri radnice su obavestile svoje neposredne rukovodioce da su članovi njihove uže porodice koji su zaposleni u fabrici nameštaja upućeni da urade test na korona virus. Direktorka Ustanove je naložila rukovodiocima organizacionih jedinica u kojima rade navedene radnice da ne dolaze na posao dok se ne utvrdi da su članovi njihovih porodica negativni na  COVID-19. U periodu dok Ustanova nije primala decu,  tri radnice koje su bile negativne na COVID-19 bile su u izolaciji zato što su bile u bliskom kontaktu sa obolelima i one ne trenutno rade. Zaposlene će pre početka rada dostaviti potvrdu Zavoda za javno zdravlje da je test na korona virus ponovo negativan.

Krizni štab opštine Vlasotince doneo je odluku da predškolsku ustanovu,,Milka Dimanić“ zatvori, kako bi se uradilo ponovno testiranje svih zaposlenih. Kada će biti otvoreni vrtići i koji, javnost će biti upoznata tokom sledeće nedelje.