Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas tokom obilaska novoizgrađene Osnovne škole „Rajko Mihajlović“ u selu Kalinovac da će se školski objekti obnavljati u svakom gradu u Srbiji i da će uslovi za đake biti bolji.

Vučić je tom prilikom istakao da je izgradnja škole u ovom selu kod Uba koštala približno devet miliona dinara.
Predsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prethodno su danas obišli i Osnovnu školu „Milan Munjas“ u opštini Ub, gde su prisustvovali  potpisivanju ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji ove škole, koji je vredan 21,4 miliona dinara.
Premjer Vučić je objasnio da je ovim ugovorom predviđeno da se do početka naredne školske godine poprave krov i delovi poda škole, ali i da se rekonstruišu toaleti, kao i da se izgradi jedan za decu sa invaliditetom.

Prema njegovim rečima, ugovor o rekonstrukciji matične zgrade škole, izgrađene 1982. godine, a koju pohađa 1.139 učenika, među kojima su i deca sa invaliditetom, potpisali su predsednik opštine Ub Darko Glišić i direktor „Eksport univerzala“, izvođača radova, Aleksandar Nikolić.

Premijer je ukazao na to da radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a sredstva potiču iz Fonda solidarnosti EU.  On je takođe ukazao na to da je predviđeno da radovi počnu 1. juna ove godine i da budu završeni do početka septembra.

OŠ „Milan Munjas“ , kao OŠ „Rajko Mihajlović“ u selu Kalinovac  dobile su od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološko razvoja komplet Andrićevih dela za školsku biblioteku , a od Ministarstva omladine i sporta lopte za fiskulturnu salu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann