Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević  razovarao je danas sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u Srbiji Amrom Alguvejliem. Na sastanku održanom u Ministarstvu, razgovaralo se o saradnji dve zemlje u oblasti obrazovanja i nauke. 

Postoji obostrani interes Srbije i Egipta za unapređenjem već dobrih bilateralnih odnosa. Postoji mnogo razloga da našu saradnju u oblasti prosvete, nauke i tehnologije podignemo na viši nivo, rekao je ministar Šarčević, i dodao da odnose dve zemlje  karakteriše tradicionalno prijateljstvo jer su Beograd i Kairo bili osnivači velikog Pokreta nesvrstanih koji i danas postoji.

Ambasador Amr Alguvvejli pozvao je ministra Šarčevića da poseti Egipat i učestvuje na Globalnom forumu o obrazovanju i nauci, koji se održava pod pokroviteljstvom predsednika Egipta, a na kome će biti učesnici iz celog sveta. Tom prilikom predviđeno je da se potpiše Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa ministarstvima douniverzitetskog obrazovanja,  visokog obrazovanja i nauke Egipta.

Pored interesa za daljim unapređivanjem saradnje, konstatovano je da su prisutne velike mogućnosti da dalji razvoj u svim oblastima.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar prof. dr Vladimir Popović i pomoćnik ministra prof. dr Viktor Nedović.