Na poziv bugarskog Ministarstva obrazovanja i nauke u Sofiji je 15. aprila održan sastanak delegacija srpskog i bugarskog ministarstva.

Srpsko Ministarsvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja predvodio je državni sekretar prof. dr Viktor Nedović, a bugarsko zamenica ministra g-đa Denica Sačeva. Glavna tema razgovora je bio program saradnje u oblasti obrazovanja i nauke. Dogovoreni su konkretni koraci koji treba da dovedu do potisivanja programa i otpočinjanja saradnje. Pored toga obavljena je razmena informacija o reformama u ovim oblastima u obe države, o obrazovanju na jezicima manjina, digitalizaciji nastavnih sadržaja i praksi uvođenja Informatike i računarstva kao obavezbog predmeta od petog razreda osnovne škole u Srbiji, ukazano na značaj uspostavljanja Fonda za nauku i predstavljen razvoj Strategije pametne specijalizacije. Bugarska strana je informisala o svojim modelima uvođenja informacionih i komunkacionih tehnologija i ukazala na značaj digitalne pismenosti kod mlađih naraštaja.

Pored prof. Nedovića, srpsku delegaciju su činili pomoćnca ministra g-đa Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra dr Saša Lazović i prvi savetnik za politička i konzularna pitanja u ambasadi Republike Srbije u Bugarskoj, g-đa Slavica Panić.