Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić posetio je Hemijsko-tehnološku školu u Subotici, kako bi u razgovoru sa đacima stručnih škola – Hemijsko –tehnološke, Tehničke i Politehničke – saznao kakvo je njihovo viđenje obrazovnog sistema.
Kako je kreiranje obrazovnih profila rezultat usaglašavanja potreba škola, lokalnih samouprava i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ministar Verbić je želeo da i đacima pruži mogućnost da iskažu svoje potrebe, te da na taj način doprinesu formiranju novih, naprednijih obrazovnih profila.
– Vrlo često zaboravljamo da pitamo učenike šta oni žele, kako oni vide svoju karijeru i da li smatraju da je perspespektivan njihov obrazovni profil. Smatramo da je jako važno da znamo njihovo mišljenje, jer je cilj konkursa uvođenje novih i savremenijih obrazovnih profila – rekao je  ministar Verbić., dodajući da je jako važno karijerno vođenje.i savetovanje, kako bi  đaci i njihovi roditelji imali od koga da dobiju odgovor na ono što ih zanima, te da bi i njihove želje bile realnije.
Ministar Verbić  je razgovarao i sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i direktorima tri  stručne škole. Direktor Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković je izrazio uverenje da će takva nastojanja doprineti unapređenju obazovnog procesa u stručnim školama i da je ministar na ovaj način dobio puno korisnih informacija.
Cilj nam je da đacima omogućimo što bolja znanja i veštine za nastavak školovanja, ali i zapošljavanja.
-Prava sloboda je ona koja čoveku omogućava da bira, a mislim da srednje stručne škole omogućavaju upravo to, mogućnost daljeg školovanja i zapošljavanja. Mi se takođe trudimo da kod đaka razvijemo preduzetnički način razmišljanja – izjavio je direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann