Završena je rekonstrukcija Zemunske gimnazije, koju je danas, povodom Dana škole,  zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Zemunska gimnazija nakon završene obnove, postala je jedna od najmodernijih ustanova u Srbiji i regionu, a u ukupna vrednost radova je 489 miliona dinara. Učenici će u moderno opremljenom prostoru imati najsavremeniju opremu za nastavu.

Ružić je sa predsednikom Vučićem obišao renovirane kabinete za hemiju i biologiju, salu za fizičko sa dijagnostičkim zdravstvenim centrom, salu za gimnastiku, svečanu salu, računarski centar, zbornicu, kao i druge prostorije koje su obnovljene u skladu sa pređašnjim izgledom, pri čemu se strogo vodilo računa da se u najvećoj mogućoj meri očuvaju stil i prvobitni arhitektonski plan.

Gimnazija ima 1.300 učenika u 48 odeljenja na četiri smera.

Zemunska gimnazija osnovana je 1858. godine i u njoj je do danas maturiralo preko 40.000 đaka.Ovo je prva ovakva rekonstrukcija od njenog osnivanja.